2016. január 28., csütörtök

A január máig...

A szokásoshoz képest kicsit megkésve indult a jégmászó szezon, január első hétvégéjén sikerült először jégbe meríteni eszközeimet. A szezont megelőzve volt néhány dry-tooling mászás is a kedvenc helyemen, 3 velős napot töltöttem köteles és boulder "szerszámozással". Beköszöntött a tél, kialakultak a jegek még a hozzánk közelebbi jégmászó helyeken is. Ki is látogattunk "egyesületi" jégmászó helyünkre és nem kevesebb mint 5 teljes napot sikerült másznunk különböző hosszokban (15 - 30m) és nehézségekben (WI 3 - 4+). Több nagyobb kőomlás következtében új jegek is fejlődtek, így a megszokott falakon felül újabb falrészeken is tudtunk mászni. Csapatunk olykor igen népes egységet alkotott, szinte minden barát, kolléga tiszteletét tette több-kevesebb ideig, jó beszélgetéseket és klassz kötélpartikat generálva.  











Ellátogattunk egy Alacsony-Tátrai jéghez is (Brankovsky vízesés) ami akkor még nem volt mászható állapotban, de legalább sikerült feltérképezni egy szép, 50 m magas, WI 5 nehézségű jég későbbi lehetőségeit.

Időközben lecseréltem a jól bejáratott, rengeteg jeget látott, jól bevált Black Diamond Fusion jégszerszámaimat a frissebb gyémántos modellre a Fuel-re. Nagyon klassz eszköz, könnyebb, jégen komfortosabb a korábbi típusnál. A tartós teszt folyamatban van, később egy átfogó teszt keretein belül jelentkezem itt a blogomon.


A folytatásban a Tátrában fogunk mászni, van néhány terv amit véghez szeretnénk vinni. Jellemzően több hosszú hétvégés akció lesz, mivel ebben a szezonban - sajnos - kimarad a szokásos hosszabb Alpok túra, mert igen jelentős pénzösszeget emésztett fel a vállalkozásom fejlesztése mellyel a piacon elérhető legmagasabb és legprofibb technológiával tudok drón kamerás légi- és nálam újdonságként ez évtől földi/kézi kamerás felvételeket készíteni és stúdió utómunkálni. 

Stay tuned...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése